Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1365
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
21 februari 2017

Vi gav bort bilen - vilken lycka!

Sedan vi flyttade förra sommaren så har det gnagt i mig att vi har två bilar på uppfarten medan vi egentligen bara hade nytta av en. Visst rullade bil nummer två några få mil då och då men egentligen så klarar vi utan den. 

Den äldre av bilarna (som vi nu har givit bort) var sedan länge avskriven och närmade sig 12 år och 24 000 mil varav 10 år och 18 000 mil i vår ägo. Dock fungerade den och den var mycket bränslesnål varför vi inte riktigt fick ändan ur vagnen och sålde den. Men även en bil som fungerar bra och är pålitlig innebär en belastning om man inte har så mycket nytta av den så även i detta fall. Det var snart  dags för en större service och man vet ju också att bilar kan gå från fullt fungerande till fullständiga vrak över natt om det vill sig illa. Detta får man bara acceptera om man behöver en bil men om man kan klara sig utan är det en onödig stress och risk. Därför blev jag så glad när vi hittade en lösning.

En släkting behövde en bil då hennes hade blivit utdömd vid senaste besiktningen (reparationer behövdes som kostade flerfaldigt mot vad bilen var värd och körförbudet inföll typ omedelbart). Vi kom därför överens om att hon fick ta över vår bil mot att hon betalade oss merkostnaden för att pendla i den andra bilen fram till sommaren. Bränsle, service och försäkringskostnader går upp något vilket motsvarar en utgift på 5 000 kr. Vi ser det som om vi gav bort bilen men att vi får ersättning för våra merkostnader under 5 månader i vår med 1 000 kronor i månaden.

Det viktigaste dock är att både mottagaren och  vi är så nöjda, vilket supergrej, att kunna hjälpa någon som bor så till att bil är nödvändigt och samtidigt för oss att inte bara slippa bilen men även slippa processen med att sälja, diskutera pris etc. Få bära ut de extra däcken ur garaget och få mer plats. Kort sagt en befrielse på alla sätt. 

Har du nyligen gjort dig av med något på ett vis du varit mycket nöjd med? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (12)

Taggar